IN EUROPA

In Frankrijk

Tussen 1806 en 1817 voegen er zich al vlug andere stichtingen toe aan de eerste 7 inplantingen rondom Ruillé. Ze zijn verspreid over 12 verschillende bisdommen. In 9 jaar tijd, gaat het aantal van 7 naar 52.

Buiten Frankrijk

Terwijl in Frankrijk antiklerikale wetten worden toeglepast,bestudeert de Algemene Raad de situatie van de zusters in het onderwijs, die het risico lopen hun onderwijsrecht te verliezen.

Ze zoeken naar oplossingen zodat de zusters zich verder kunnen inzetten in het onderwijs en de ziekenzorg in andere landen: eerst in Engeland, daarna in België en in Nederland.

Stichting in Engeland: 1896

Stichting in België: 1897

Stichting in Nederland: 1902

BUITEN EUROPA

Verenigde Staten

Reeds in 1840, zendt Moeder Marie Lecor, op vraag van de bisschop van Vincennes, zusters naar Indiana in de Verenigde Staten.

Al heel vlug wordt deze stichting onafhankelijk van Ruillé en ontstaat er een nieuwe Congregatie, namelijk 

‘De Voorzienigheid van St Mary of the Woods.’

Moeder Théodore Guérin wordt hun eerste Algemeen Overste. In 2006 wordt ze in Rome door paus Benedictus XVI heilig verklaard.

Sri Lanka

In 1947 komt een nieuwe oproep aan in Ruillé. De regering van het toenmalige Ceylon, het huidige Sri Lanka, vraagt religieuzen voor een ziekenhuis voor tuberculozen.

De Raad stuurt 6 zusters. Later worden deze Europese zusters verplicht het land te verlaten.  De inlandse zusters, zeker van Gods Voorzienigheid  en ondanks vele hindernissen, zetten edelmoedig de zending van de ‘Zusters van de Voorzienigheid’ verder.

Madagaskar

Weggestuurd uit het ziekenhuis in Colombo, maar steeds bewogen door een diep verlangen om missionaris te blijven,  verlaten onze Europese zusters Sri Lanka en stellen zich ter beschikking om, in 1964, op een nieuwe oproep uit Madagaskar in te gaan.

Ook daar geven jonge vrouwen een antwoord op de roepstem van de Heer en engageren ze zich om de zending van de ‘Zusters van de Voorzienigheid’ verder te zetten, in het hart van de lokale Kerk, ten dienste van hun volk.

 

May 2017

Sister Gillian and  300 young people in Lourdes.

Statue Mère

Théodore Guérin

14 mai 2017

May 14, 2017

14 mei 2017

 

Récollection

Famille Spirituelle

20-21 janvier 2017

 

FRANCAIS        NEDERLANDS       ENGLISH

 

FR

    

ENGL

    

NL    MALAGASY    SINHALA

 

  Jubilé

  Jubily  

Jubileum       2016

Voeux

Vows

Geloften

 

Madagascar et Sri Lanka

 

Départ en retraite de la Providence à Olivet.

Témoignages

FRANCAIS

 

Getuigenissen NEDERLANDS

Testemonies ENGLISH

 

Castellane

départ des Soeurs

Témoignages FR

Getuigenissen NL

Testemonies ENGL