Op de ‘Weg naar Emmaüs’,

een dag vol ontmoetingen

en ontdekkingen

van Sées naar Ruillé.

 

Op 23 mei 2013 waren de Zusters van ‘la Providence de Sées’ op bezoek in het hoofdklooster van de Zusters van de Voorzienigheid in Ruillé sur Loir.


De dag begon met een warm onthaal.  Een kopje koffie of thee was welkom na een busrit van twee uur. Elke zuster ontving een kaartje met haar naam. Dat van de Zusters van Sées had de vorm van een ‘Normandische appel’ en dat van de Zusters van Ruillé had de vorm van een ‘kookpan voor het stoofpotje uit La Sarthe’.


De eucharistieviering bracht ons samen rond de Heer. Samen, langzaam maar zeker, hebben we al een hele weg afgelegd sinds 2000. Deze viering drukte dan ook onze dank uit en vol vertrouwen legden we onze toekomst in de handen van Hem die elk van ons heeft geroepen om onze voetstappen in de zijne te zetten.


Daarna hadden we een feestelijke maaltijd. Dezelfde tekens  ‘kookpan en appel’ langs elk bord zorgden dat, aan elke tafel, zusters van beide congregaties zaten.  Vriendschappelijke en geanimeerde gesprekken waren dan ook een gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.


Dan was er het bezoek aan ‘La Petit Providence’, dat huisje en kapelletje waar alles begon voor de Zusters van de Voorzienigheid van Ruillé.

Doorheen dit bezoek maakten de zusters van Sées kennis me

  • De grondslag van onze spiritualiteit: het mysterie van de Menswording
  • Onze Stichters: Pastoor Dujarié, Moeder du Roscoät en Moeder Marie Lecor,
  • de verschillende stichtingen: in Frankrijk, Amerika, Engeland, Nederland en België alsook in Sri Lanka (1948) en Madagascar (1964).


Het bezoek aan het rusthuis ‘Dujarié’ waar de directrice, de zusters en het personeel voor een warm onthaal zorgden, was de laatste etappe van dit bezoek. In de grote zaal werden we al zingend verwelkomd:

“Zusters van de Voorzienigheid van Sées en Ruillé,

we zijn echt blij u eindelijk te ontmoeten.

We zijn al een hele tijd samen op weg.

Vandaag is het de dag van de grote afspraak.”

Tenslotte hadden we een gezellig vieruurtje samen, waar gesprekken weer hun gang gingen. Een lied ter ere van Onze-Lieve-Vrouw in de hall van het rusthuis, sloot deze dag van ontmoeting en ontdekking af.

 

Sainte Mère Théodore Guérin

Version imprimable | Plan du site
© La Providence de Ruillé sur Loir